Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πεζογέφυρα στην Κάτω Γέφυρα

Του Απόστολου Στεργιάδη
 Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα δια στόματος Δημάρχου στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης και με θέμα προτάσεις Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2014 ότι η πεζογέφυρα πρόσβασης στην Κάτω Γέφυρα αναβάλετε επ' αόριστον.
   Για ακόμη μία φορά φαίνεται η αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου να δημιουργήσει ένα έργο στο Δήμο μας το οποίο ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της διοικούσας παράταξης, εξαγγέλθηκε και ψηφίστηκε στα τεχνικά προγράμματα του Δήμου των ετών 2011 και 2012 και όλα αυτά μετά την σθεναρή απαίτηση των κατοίκων κυρίως της Κάτω Γέφυρας, και μετά από αλλεπάλληλες εξαγγελίες των Δημάρχων (Δαϊκούδη και Μπίκου) κάθε φορά που ερχόταν αντιμέτωποι με την απαίτηση των κατοίκων.
   Αναλυτικότερα την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης
και στα έργα της Δ.Κ. Γέφυρας απουσίαζε η κατασκευή της πεζογέφυρας από τα νέα έργα και από τα συνεχιζόμενα έργα, σε ερώτησή μου προς τον Δήμαρχο γιατί λείπει η κατασκευή πεζογέφυρας, και αν προχώρησε η μελέτη που είχε ανατεθεί πέρσι στην ΑΝΕΘ (Αναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης), η μελέτη εντασσόταν στον προϋπολογισμό του 2011 και του 2012, η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως λύεται η σύμβαση με την μελετήτρια εταιρία (ΑΝΕΘ) διότι μπλοκάρισε στα δίχτυα της γραφειοκρατίας για ποιον ανήκουν οι παρακείμενες ιδιοκτησίες (λες και οι δικηγόροι δεν τα βρίσκουν σε 2 ώρες από το υποθηκοφυλακείο).

Η απόφαση της λύσης σύμβασης βρίσκεται εδώ.
   Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει … λέει η λαϊκή παροιμία … και να μπει στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2015 η μελέτη το 2016 η σύμβαση της εργολαβίας το 2017 καλό 2020 η ολοκλήρωση του έργου … με την προϋπόθεση να ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!!
    Δύο ακόμα αναρτήσεις για την σπουδαιότητα της πεζογέφυρας θα δείτε εδώ και εδώ.

Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες γιοφύρι εθεμέλιωναν στης Άρτας το ποτάμι.
Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν.
Μοιριολογούν οι μάστοροι και κλαιν οι μαθητάδες:
"Αλοίμονο στούς κόπους μας, κρίμα στις δούλεψές μας,
ολημερίς να χτίζουμε το βράδυ να γκρεμιέται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου